14 септември, 2013

Intel: В новата ера всеки обект ще има компютърни функции

Intel: В новата ера всеки обект ще има компютърни функции
От: Infoweek
Компанията анонсира редица иновации по време на IDF
07:37 13-09-2013
Рене Джеймс, новият президент на Intel, по време на IDF
В новата ера всяко устройство и всеки обект ще има компютърни функции, което означава, че интегрираните компютърни решения трябва да бъдат по-малки, по-бързи, по-разнообразни и произведени в по-голям обем. „Базираните наполупроводници технологиище продължат да отговарят на най-належащите световни проблеми и интересни възможности, променяйки начина по който живеем, управляваме своите градове и се грижим за здравето си”, акцентира Рене Джеймс, новият президент на Intel, по време на Intel Developer Forum (IDF), който се проведе в Сан Франциско.

В рамките на форума Intel представи Bay Trail, 22nm система-на-чип (SoC) на Intel за мобилни устройства. Bay Trail е базирана на новата технология на компанията с по-ниска консумация на енергия, високопроизводителната Silvermont микроархитектура, която ще захранва редица иновативни Android и Windows дизайни, най-вече таблети и 2 в 1 устройства. Наред с това, компанията разкри, че следващото поколение LTE продукт на Intel – Intel XMM 7260 модемът – вече е в процес на разработка и се очаква да излезе на пазара през 2014 г. В рамките на форума бяха демонстрирани още следващото поколение Intel Atom SoC за смартфоните и таблетите през 2014 г. с кодово име "Merrifield" и най-новата процесорна фамилия Intel Xeonза центрове за данни.

Фамилията твърдотелни дискове (SSD) за персонални компютри от бизнес класа анонсира още Intel. Новата серия Intel Solid-State Drive Pro 1500 предлага подобрено ниво на сигурност и характеристики за управляемост, когато е комбинирана с технологията Intel vPro и Opal пакет за управление. Фамилията Intel SSD Professional помага за подобряване продуктивността на служителите с енергийноефективна производителност, намалено време за изчакване и по-бързо доставяне на данни. Нови малки форм фактори, включително М.2, осигуряват корпоративен клас възможности за  съхранение на информация, разработени за употреба в най-новите Ultrabooks и 2-в-1 дизайни.

Новите твърдотелни дискове на Intel предлагат водеща в индустрията надеждност с годишни нива на грешка (annualized failure rates – AFR) доста под 1% според анализите на компанията. Нивата на грешка на други SSD и HDD дискове могат да достигнат 5% или повече. Грешки при дисковете са разход за ИТ отделите.

Три нови многоядрени системи върху чип (SoCs), с кодово име "Bay Trail," за таблети, 2-в-1 устройства, всичко-в-едно устройства, лаптопи и настолни компютри анонсира Intel. Системите за изградени по технологията 22nm tri-gate. Многоядреният Intel Atom Z3000 Series, мощна SoC на Intel за таблети, предоставя идеален баланс между производителност, живот на батерията, графики и функции за потребителите и бизнеса, както за операционната система Android, така и за пълната версия на Windows 8. Водещи производители, сред които AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo и Toshiba, ще предлагат широка гама от Bay Trail-захранвани устройства на различни цени, което ще започне през четвъртото тримесечие на 2013 г.

Intel Atom Z3000 процесорът предоставя водеща производителност с целодневен живот на батерията. Това е платформата на Intel с най-много възможности и производителност до момента за таблети и други елегантни мобилни устройства, обясниха от компанията. Intel Atom Z3000 Processor series включва също и Intel Burst Technology 2.0 с четири ядра, четири threads и 2MB L2 кеш. Хората също така ще имат избор сред редица форм фактори между таблети и 2-в-1 устройства, между тънки и леки устройства, вариращи от 8 мм до 454 грама и размери на екрана вариращи от 7 до 11,6 инча.

Линията "Bay Trail M" ще се предлага в четири SKU: Intel Pentium N3510 и Intel Celeron N2910, N2810 и N2805 процесори. Тази серия ще захранва редица новаторски 2-в-1 устройства, в допълнение към ноутбуци, поддържащи сензорни възможности, достигайки до нови групи хора, на по-ниски ценови нива.

ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ - СЪЩНОСТ И ФУНКЦИИ


Uploaded on authorSTREAM by Tarzen