10 септември, 2013

Указания за разработване на курсов проект по "Бизнес информатика"

Указания
 за разработване на курсов проект по дисциплината "Бизнес информатика" за студентите от първи курс, задочно обучение от специалностите: "Международни икономически отношения", "Маркетинг"  и "Стратегическо и бизнес планиране",  за учебната 2013 - 2014 година
1.     Избиране на вариант за курсова работа







2.     Оформяне на курсовия проект
Разработените проекти разпечатани на принтер (да има разпечатка и на трите работи), поставени в папка или подвързани, окомплектовани с диск или флашка (CD, DVD или флашка) със записаните върху него трите файла (реферат, задача и презентация) и поставени в плик изпратете на адрес: 5250 гр. Свищов, Стопанска академия "Д. А. Ценов", катедра "Бизнес информатика" за проф. д-р ик. н. Румен Върбанов в срок до: най-късно пет дни преди провеждане на изпита по "Бизнес информатика" за съответната специалност.

3.     Изисквания по отношение на съдържанието на курсовия проект
        
I част - РЕФЕРАТ
        Да се разработи реферат по зададената тема в рамките на  минимум 15 стандартни машинописни страници (60-66 символа на ред и 29-30 реда на страница) и максимум 40 страници. Да започва с показаната заглавна страница. Рефератът да съдържа текст, илюстрации, схеми, диаграми  и други нагледни материали по темата. При използване на други източници да се цитират под линия. Копирани материали от Интернет не  се допускат.   Текстът на реферата да бъде написан с шрифт : Times new Roman - 12 pt, междуредие 1.5, изравнено. Страниците на текста да са номерирани, като първата страница да е без номер. Запишете материала с име: ХХХХХХ-referat (ХХХХХХ - е факултетния номер на студента).
       
 II част - решаване на задача на Excel 2010
        Решете посочената задача, която се намира на посочената страница от новото учебно пособие. Съобразете се с поставените условия. Резултатите от изчисленията да бъдат получени с формули въведени от вас. Решението на задачата да бъде записано във файл ХХХХХХ-zadacha (ХХХХХХ - е факултетния номер на студента). Курсовата задача да съдържат най-малко две диаграми, ако няма посочени по условие.
        
III част - Представяне на курсовият проект с помощта на Power Point 2010
        Направете презентация, която да включва представяне на реферата - темата, основните моменти, подробности в отделните направления или подтеми, примери, в рамките до 40 слайда /минимум 17/. В начална страница  /в първия слайд/ на презентацията да се включи темата на реферата и данни за автора.
        Презентацията оформете с подходящи илюстрации и графични обекти и покажете умения за собствен дизайн. Оформете слайдовете, анимирайте текста и графиките, а също и преминаването от слайд в слайд, задайте време, а може да вградите като допълнение -   звук, музика, видео, флаш анимация и др. В презентацията да се представи по подходящ начин решената на Excel задача заедно с диаграмите.   Разработената презентация  да бъде записанa във файл ХХХХХХ-prezentacia (ХХХХХХ - е факултетния номер на студента).

Свищов, септември 2013 г.                                    проф. д. ик. н. Румен Върбанов

                                                                                    гл. ас. Петър Дачев

ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ - СЪЩНОСТ И ФУНКЦИИ


Uploaded on authorSTREAM by Tarzen