06 септември, 2014

Зукърбърг надмина по богатство собствениците на Google

Зукърбърг надмина по богатство собствениците на Google

Запознати прогнозират, че той ще стане най-богатият човек на света

от Виктория Лазова, 25 юли 201401562 прочитания,
Марк Зукербърг вече е по-богат от съоснователите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж. 
Председателят на Facebook е добавил 1,6 милиарда долара към своето състояние днес, след като най-голямата социална мрежа в света реализира силни резултати. Скокът издигна нетната стойност на богатството на 30-годишния мъж до 33,3 милиарда долара, с което той изпревари Брин, на 40 години), Пейдж, на 41, както и главния изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос, на 50 години, според индекса Bloomberg Billionaires. Данните обяви Bloomberg в своя публикация. 
Зукърбърг, Facebook
Марк Зукърбърг (снимка: Wikipedia)
Зукърбург е номер 16 в цитираната класация. Основателите на Google заемат 17-о и 18-о място, а Безос се нарежда на 20-а позиция. 
“Зукърбърг тепърва започва, - коментира Дейвид Къркпатрик, автор на “Ефектът Facebook”. – Той ще стане най-богатият човек на планетата.”
Базираната в Менло Парк, Калифорния, компания вчера обяви продажбите си за втората четвърт на годината, които са нараснали с 61 процента до 2,91 милиарда долара. Резултатът надхвърля прогнозната оценка на анализаторите от 2,81 милиарда долара. Силните резултати относно приходите на компанията идват една седмица, след като Google обяви своите продажби, надхвърлящи предварителните оценки на анализаторите, като причината за това е преди всичко ръстът в онлайн рекламите. 
Facebook реализира скок от 183 процента за последните 12 месеца.
Мобилните реклами са отговорни за 62 процента от продажбите на реклама, което е с 59 на сто увеличение в сравнение с предишния период. Нетните приходи са нараснали повече от два пъти до 791 милиона долара. Като цяло Facebook е отговорна за 5,8 процента от приходите от дигитална реклама в световен мащаб за 2013 г., което е с 4,1 на сто повече, отколкото през 2012, според EMarketer.

Няма коментари:

ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ - СЪЩНОСТ И ФУНКЦИИ


Uploaded on authorSTREAM by Tarzen